Tieltse broeierij verdrinkt of breekt nek van kuikens

Tieltse broeierij verdrinkt of breekt nek van kuikens

Delen op

Ongeschikte kuikens worden in een Tieltse broeierij gedood door het breken van de nek of door verdrinking in een emmer water. Een undercovermedewerker van Animal Rights legt het dierenleed vast met een verborgen camera. Het toont de lijdensweg aan van dieren voor de productie van vlees al voor het slachthuis begint. De levenscondities in de stallen staan mijlenver af van hun werkelijke noden en verlangens.

Op de beelden van de broeierij is te zien hoe kuikentjes gekeurd en gesorteerd worden nadat ze in de broedkasten uit het ei zijn gekomen. De kuikens zijn bestemd voor verkoop aan vleeskuikenhouderijen waar ze opgefokt worden voor de slacht. Kuikens die te klein zijn of afwijkingen vertonen zijn waardeloos voor de sector en worden afgemaakt in de broeierij. Hun nek wordt gebroken op de rand van een krat, of ze worden verdronken in een emmer water. Een aantal kuikentjes blijft achter in de kratten met lege eierschalen. Deze dieren belanden in de afvalcontainer waar ze sterven door gebrek aan voedsel en zorg.

De undercover-onderzoeken van Animal Rights tonen aan dat er veel en ernstig dierenleed verscholen gaat in de Vlaamse vleesindustrie. Na het zoveelste dierenmishandelingen-schandaal aarzel niet en teken hun petitie en roep de Vlaamse overheid te stoppen met het promoten van vlees en zuivelproducten! Want Animal Rights wil dat de overheid werk maakt van promotiecampagnes voor gezonde plantaardige eetgewoonten die dieren, mensen en milieu ten goede komen.

 

 

Lees ook:

Reageer