Persoonlijke nummerplaat ? Daarna schreeuwen om Privacy!

Persoonlijke nummerplaat ? Daarna schreeuwen om Privacy!

Delen op

Schreeuwen om Privacy maar wel rondrijden met een persoonlijke nummerplaat! verdient grof geld aan gepersonaliseerde kentekens. Autobezitters dienen voor onze overheid al jaren als een prima melkkoe. Wegenbelasting, parkeergeld en accijnzen brengen miljarden in het laatje en komen goed van pas als er nog ergens een tekortje gedicht moet worden. De regering heeft er sinds vorig jaar een middel bij, voor zij die het willen, om zich nog een poot te laten uitdraaien: de gepersonaliseerde nummerplaat. Met hun opvallende kentekenplaat spekken de kenteken-creatievelingen de staatskas door 1.000 euro neer te leggen voor een letter- en cijfercombinatie naar keuze.

Iedereen heeft je gezien
Rondtoeren met een gepersonaliseerde nummerplaat is misschien wel goed om indruk te maken bij je vrienden of als statussymbool kan dit tellen. Anderen vinden het dan weer pure snobisme. Maar, het is niet iedereen gegeven om dergelijke plaat te kopen. Een dure auto maak je net nog iets meer exclusief door er een dure nummerplaat aan te hangen maar je kan ervan uitgaan dat iedereen in je dorp of omgeving weet wie je bent als je met je gepersonaliseerde nummerplaat gespot wordt. Want een nummerplaat is een identificeerbaar gegeven.

Echter zijn de kentekenpronkers dan wel de eerste mensen die roepen dat er onze maatschappij veel te veel privacy schendingen zijn. Want als het op online privacy aankomt, zijn we zo hypocriet als wat. Bedrijven horen ons praten over privacy en veiligheid, maar zien dat ondanks onze klachten en verdenkingen, we helemaal niets doen om onze privacy te beschermen, integendeel. Zich publiekelijk associëren met een drie-letter nummerplaat en daarna klagen over de schending van onze privacy rechten. Hoe huichelachtig kunnen we zijn.

 

 

UPDATE: 24/01/2016 –

Persoonlijke Nummerplaat

Gepersonaliseerde nummerplaten zijn een groot succes. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Veli Yüksel opvroeg bij minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR), schrijft De Zondag. In 2015 werden 5.846 van die nummerplaten uitgereikt.

“Mensen laten hun verbeelding spreken”, aldus de CD&V’er. “Veel bestuurders kiezen voor hun eigen naam of autotype, maar er rijden ook auto’s rond met de nummerplaten OPA-AUTO, VRRROEM, GINTONIC of NR-PLAAT. Ook bedrijven laten hun wagens wel eens personaliseren met een persoonlijke nummerplaat.”

Eind maart 2013 werden de regels rond de nummerplaten versoepeld. “Sindsdien is het aantal aanvragen verdubbeld”, aldus Yüksel. 2014 was een topjaar met 6.498 aanvragen. De afgelopen vijf jaar hebben de nummerplaten 21,6 miljoen euro opgebracht.

Eind november is de kostprijs verdubbeld tot 2.000 euro. “Het is wat afwachten wat het effect zal zijn op het aantal aanvragen. In december was er alvast een grote terugval te merken, maar mogelijk herstelt zich dat de komende maanden”, aldus Yüksel. (Bron)

 

Reageer