Parkeerterreur in Melle – Parkeren in Melle

Parkeerterreur in Melle – Parkeren in Melle

Delen op

Parkeren in Melle. Op nog geen 14 km reistijd van de stad Gent vindt je de gemeente Melle. En ook in Melle, zoals in Gent, zijn er een paar ambtenaren die overijverig zijn en hun werk – al dan niet gedwongen door targets – bloedserieus nemen: de parkeerwachters.

De hele dag door lopen ze in hun gemeente en gaan ze eindeloos op zoek naar foutparkeerders of naar automobilisten die te laat terug zijn bij hun auto. Slachtoffers zijn er genoeg. Wil je even snel binnenwippen in een winkel in Melle of moet je snel iets afzetten bij een vriend, dan is het hebben van een zak kleingeld geen overbodige luxe.

Onlangs kreeg ik in Melle op de Brusselsesteenweg, waar er verschillende parkeerplaatsen zijn maar waar ik er alleen stond geparkeerd en er veel vrije plaatsen waren, een parkeerbiljet van €25 op mijn voorruit geschoven voor het “fout” parkeren in de blauwe zone. Dit door het vergeten plaatsen van mijn parkeerschijf. Genadeloos werd ik op de bon geslingerd. Ik wens dan ook het gemeentebestuur veel geluk met de €25 dat ze mij afhandig hebben kunnen maken. Echter gevolgen zijn er, ik blijf alvast in de toekomst weg uit de gemeente Melle.

Stond die parkeerwachter dan op de “uitkijk”, vraag ik mij dan af? Want ik was er amper 3 minuutjes binnen in een winkel en zag door het etageraam de man “schrijven”. Bij het buitenkomen kon ik van de man op geen begrip rekenen en wandelde de over-ijverige parkeerwachter gewoonweg verder, om even verder in een andere straat opnieuw te stoppen en de volgende sukkel van zijn “diensten” te laten genieten. Niet dat ik mijn auto op een mindervalide plek had gezet of iemand in gevaar had gebracht, het enigste wat ik “fout” had gedaan was het vergeten plaatsen van mijn “blauwe parkeerkaart” waardoor de juiste starttijd van mijn parkeerduur niet werd aangeven.

Maar Melle is toch geen stad zoals Gent, waar veel bekeuringen gaan naar mensen die een dagje Gent aandoen, de horeca volop spekken en de winkels bezoeken. Want als je in Gent de “parkeerregels” niet op de letter volgt, en je bent misschien wel iets te laat om de geldautomaat te “voederen”, wordt je er genadeloos beboet; als dank voor de steun aan de lokale economie pikt de stad daar nog eens extra euro’s binnen door om de haverklap bekeuringen uit te delen. Dit “bezoekertje pesten” kan alleen maar betekenen dat het nog té goed gaat in de stad, maar hoelang gaat dit nog blijven duren? Hoelang voordat mensen dit soort van steden of gemeenten zullen vermijden met alle economische gevolgen voor de lokale economie. Want laat ons eerlijk zijn, op parkings van de meeste grootwarenhuizen veelal gelegen buiten de steden en gemeenten stelt dit probleem zich niet.

Parkeerterreur in MelleMaar in Melle, in dat gemeente-dorp, daar verwacht je toch niet dat de gemeente zo’n streng parkeerbeleid toepast. Melle is niet te vergelijken met een stad als Gent waar er in sommige buurten wel degelijk sprake kan zijn van parkeerproblemen voor buurtbewoners. Maar hoogst-waarschijnlijk hebben de politici ook daar begrepen dat “de auto als melkkoe voor de overheid” ook hier met “gratis” geld op een eenvoudige manier de gemeentekas goed kan spijzen.

Waar zijn die politici toch mee bezig om voortdurend de (auto)mensen te pesten en onverdraagzaamheid te stimuleren? In ieder geval zal ikzelf in de toekomst de lokale economie in Melle nooit meer kunnen ondersteunen; omdat ik mij weggepest voel door het belachelijke parkeerbeleid van deze gemeente en een auto-vriendelijker gemeente zal opzoeken. Ik zal in Melle geen boodschappen meer doen en zal nu andere plaatsen opzoeken waar ik mijn aankopen kan doen zonder er voortdurend rekening mee te moeten houden dat er een ijverige parkeerwachter op de loer zou kunnen liggen die mij bijkomend geld op een slinkse manier afhandig wil maken door een bekrompen en auto onvriendelijk gemeentebeleid.

Triestig is het, het parkeerbeleid in sommige van onze steden en gemeenten. Echter over het algemeen heb ik zo het idee dat onze overheid zeer goed weet waar men veel en makkelijk geld kan verdienen en bestendig op zoek gaat of wetgeving bedenkt om overtredingen te creëren of zelf te veroorzaken, dit met de bedoeling de gemeente- of stadskassa voortdurend te laten rinkelen.

En nu kom ik voor mijn beroep ook bij overheidsgebouwen; en als ik dan zie hoe er met geld van de belastingbetaler wordt omgegaan, en dat ik beboet wordt voor dit soort van pietluttigheden, dan voel ik me helemaal in de maling genomen.

 

Inbreng door: J.H.

3 REACTIES

 1. Man, zo janken… Als je €55 rijdt, waar je maar €50 mag, krijg je ook een boete. Je kan dan ook een beetje zitten wenen en vloeken op ‘het systeem’. Hou u aan de regels en er is geen probleem. Als je de regels -al dan niet bewust- overtreedt, zijn de gevolgen voor u. Dit staat los vd discussie of Melle idd zo’n strikt parkeerbeleid moet voeren.

  €25 is sneu en ja, die snoodaards liggen op de loer om elke vergeetachtige chauffeur op de bon te slingeren. Moeten wsl ook productiviteitstarters halen.

  Dat je in Melle geen boodschappen meer zal doen, zal de 3 overgebleven middenstanders spijten, maar zelf zal je er geen last van hebben.

  Veel succes in andere dorpen/steden. Elke gemeente in Vlaanderen voert thans op zijn minst een blauwe zone in in de centrum- en winkelstraten. En wat is het nut van zo’n zone als er geen controles met bijhorende retributies zijn…

 2. ik woon in Melle en zet altijd mijn parkeerschijf als ik thuis vertrek. Eens meegemaakt dat ik me parkeerde en een “over”-ijverige zag loeren vanuit de inrit van “de post” en me duidelijk observeerde en zag dat ik geen parkeerschijf zette. Als de bliksem die “wachter” naar mijn auto, want ik had geen handelingen verricht die erop wezen dat ik mijn parkeerschijf had gezet. Groot was OVERDUIDELIJK de verwondering dat er geen bekeuring kon geschreven worden. De “wachter” keerde terug naar zijn schuilplaats, wachtend op een ECHT slachtoffer … en ik maar in mijn vuistje lachen. Ik protesteer dus ook tegen die TERREUR. Ik begrijp dat meer en meer mensen van buiten de gemeente zich weggepest voelen. Niettemin doen de handelaars er alles aan om de klanten te verwittigen …

 3. Ik parkeerde mij vandaag op de Brusselsesteenweg, op het laatste stukje Melle, om tram 2 te nemen aan Melle-Leeuw. Ik doe dit omdat : 1. ik niet zo goed te been ben
  2. de park & ride op Gentbrugge altijd overvol is
  3. het mobiliteitsplan te Gent mij bijna verplicht de tram te nemen
  4. de parkeergarages te Gent veel te duur zijn.

  Gevolg : ik krijg nu een parkeerboete van de gemeente Melle van 25 €!!!
  Leve de mobiliteit : men doet er werkelijk alles aan om de mensen het leven moeilijk te maken!
  Waarom voorziet men aan de terminus van tram 2 op Melle Leeuw geen gratis parkeerplaatsen??

Reageer