Ode aan ‘de grote leider’ Sultan Recep Tayyip Erdoğan

Ode aan ‘de grote leider’ Sultan Recep Tayyip Erdoğan

Delen op

Meer dan duizend Turkse Belgen kwamen gisteren in Beringen luisteren naar de “speech” van ‘Grote broer’, Turks parlementslid Metin Külünk. Külünk was er op uitnodiging van UETD (Union of European Turkish Democrats), de organisatie die ook al Erdoğan naar België haalde. Hij werd onthaald als een ster, met veel vlaggengezwaai, muziek en veel security rond hem. Het Turkse volkslied werd volop meegezongen.

Ahmet Koç en ‘Grote broer’, Turks parlementslid Metin Külünk - Ode aan ‘de grote leider’
Ahmet Koç en ‘Grote broer’, Turks parlementslid Metin Külünk – Ode aan ‘de grote leider’

De man heeft als taak om de relatie tussen het moederland en Turken in het buitenland te onderhouden. En die zijn nogal gespannen sinds de mislukte staatsgreep in juli. Het werd dan ook een zeer vaderlandslievend feestje, met vlaggen, gezang en een heuse Erdoğan-rap. Zelfs de Turkse ambassadeur in België was aanwezig.

Külünk haalde snoeihard uit naar de Belgische regering. Hij verwijt België dat ze de Gülenisten en PKK hun activiteiten ongestoord laten voortzetten. Hij verwees ook naar de SP.a die volgens hem volgende keer wel zou merken dat ze minder stemmen zal halen. “Dan staan de politici aan jullie deur. De SP.a zal dan wel merken dat ze Turkse stemmen verliezen”, aldus Metin Külünk. Van Belgische politici van Turkse origine was alleen Ahmet Koç prominent aanwezig, die zat pal naast ‘Grote Broer’.

Ode aan ‘de grote leider’

Oordeel hieronder zelf over de “vreedzame” en “constructieve” speech van Turks parlementslid Metin Külünk: “Ode aan de ‘grote leider’ sultan Erdoğan”:

 

Lees ook:

 

Reageer