‘Keizer Johan Kluns’ – Johan Vande Lanotte

‘Keizer Johan Kluns’ – Johan Vande Lanotte

Delen op

Eén ding staat nu al vast: met Johan Vande Lanotte als burgemeester liggen de socialisten in 2018 ook in Oostende uit de meerderheid. Alles waaraan die clown zijn handen slaat, draait uit op een fiasco. Waarvan u de schade moet betalen.
Nog maar eens oplijsten? Vooruit dan. Beginnen we bij ABX-Logistics, dat hij gratis aan de Britse groep 3i schonk, met nog 30 miljoen euro van de overheid er bovenop, die prompt werd geïnvesteerd in het armlastige Electrawinds. Waarna 3i ABX één jaar later verkocht voor 600 miljoen euro. Er waren de ontelbare gewestelijke en federale investeringsfondsen die bij Electrawinds de ene nutteloze kapitaalverhoging na de andere betaalden, al uw geld in wind opgegaan. Dat overkwam ook de coöperanten van Groenkracht. Vande Lanotte zelf haalde zijn eigen geld daar nog tijdig weg, maar niet iedereen had die voorkennis.

Er waren de vele overheidssubsidies en Loterij-schenkingen die Vande Lanotte heeft afgeleid naar zijn basketbalclub. En het camerabedrijfje in de Oostendse haven dat meer dan 3 miljoen euro uit de kas van de federale politie roofde en waarmee Telindus zijn sponsoring van de basketclub op uw kosten met winst terugkreeg. Er was de Thalys-trein die te zijner ere met drie passagiers per dag van Oostende naar Brussel dokkerde en die u in tien jaar tijd meer dan 20 miljoen euro heeft gekost.

Dat valt nog mee in vergelijking met het anderhalf miljard euro belastinggeld dat hij verknoeide met het hotelakkoord over Sabena, met de vele miljarden die verloren zijn gegaan door de door hem bedachte opsplitsing van de NMBS in drie aparte bedrijven, en met de honderden miljoenen die de NMBS Holding onder leiding van zijn handpop Jannie Haek heeft vergooid. Zijn Zilverfonds: pure oplichterij. De verkoop van Electrabel aan de Fransen en het door hem gedirigeerde groencertificatenbeleid van Freya Van den Bossche moeten samen ook goed zijn voor miljarden verlies, de fiscale Luxemburgse trucs die Belgacom onder zijn ogen pleegde, zullen daar niet ver onder blijven.

Onder zijn voorzitterschap leed de SP.a de grootste nederlaag uit haar geschiedenis: 30 procent kiezers kwijt. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen in Oostende deed hij die stunt over: weer 30 procent kiezers kwijt. Onder wie alle ex-werknemers van de Oostendse Vismijn, die ondanks zijn kundige leiding en een door Europa bewezen geachte fraude toch nog failliet ging. De Regie voor Maritiem Transport had hij eerder al gesloten.

Enzovoort, enzovoort. Vorig jaar spande hij een proces wegens laster en eerroof in tegen Jean-Marie Dedecker, die Vande Lanotte van belangenvermenging had beschuldigd. De aangeklaagde moet dan bewijzen dat wat hij beweerde correct is. Dat moet Dedecker overtuigend hebben gedaan, want de rechter gaf Vande Lanotte over de hele lijn ongelijk, en bevestigde dus ipso facto dat hij zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan belangenvermenging. Dit zonder meer opzienbarende vonnis werd in onze o zo objectieve media zedig in een ver klein uithoekje weggemoffeld.

Herlees het interview in onze weekendkrant. Daarin geeft Vande Lanotte zelf toe dat hij in alles mislukt is. Het enige wat mankeert, is dat John Crombez geen of slechts een kleine overwinning behaalt bij de voorzittersverkiezing. Dan kan zelfs Kris Peeters Vande Lanotte niet meer onttronen als Keizer Kluns.

Bron

Lees ook:

 

Reageer