Islamitische Staat (IS), niets dan vernietiging en vernieling

Islamitische Staat (IS), niets dan vernietiging en vernieling

Delen op

Het had duidelijk moeten zijn voor de hele wereld toen de Taliban de Budha beelden van Bamiyan opbliezen. De Boeddhabeelden van Bamiyan waren geen officiële wereldwonderen, maar werden wel door velen bewonderd. De reusachtige grote Boeddhabeelden werden tweeduizend jaar geleden door rondtrekkende Boeddha’s vervaardigd uit grote rotsen. De twee grootste beelden ter wereld waren maar liefst 52 en 38 meter hoog. In 2001 werden de beelden door de Taliban opgeblazen, omdat ze niet thuishoorden in de ‘ultieme moslimstaat’.

Ook wat de Islamistische Staat doet is het vernietigen van alles wat herinnert aan de oude cultuur en de eerdere beschaving(en), zodat niemand meer enige claim kan leggen op eerdere andere grootheid dan de islam.

Als IS zijn zin krijgt is er alleen nog maar islam, is er nooit iets anders geweest en zal er nooit meer iets anders zijn. Een doorgedreven monocultuur. Hoe multiculturalisten denken multicultureel te kunnen laten samengaan, terwijl één cultuur geen hoger doel kent dan alle andere culturen te willen vernietigen, daar hebben de multiculturalisten geen antwoord op.

Recent heeft IS weer een staaltje cultuurvernietiging op zijn conto geschreven. De grootste verzameling christelijke kunstschatten in het Midden-Oosten, in het oudste christelijke gebied ter wereld, de vlakten van Nineveh, zijn vernietigd. Ondertussen denken de Europeanen dat de mohammedanen hier de kerken wel met rust zullen laten en halen ze met duizenden tegelijk binnen. Een ongekend staaltje culturele zelfvernietiging zoals nog nooit eerder in de geschiedenis waargenomen.

Islamistische Staat (IS) heeft een schokkende video gepubliceerd waarin te zien is hoe leden van de terreurbeweging tekeer gaan in een museum in de Iraakse stad Nineve. De radicale moslims gebruiken sloophamers en boren om muren, eeuwenoude standbeelden en andere kunstschatten te verwoesten.

Nineve ligt niet ver van de Iraakse miljoenenstad Mosul, een bolwerk van IS in het Noord-Irak. Het terreurleger van Abu Bakr Al-Baghdadi heeft duizenden historische boeken en manuscripten verbrand in de bibliotheek in Mosul. Tienduizenden boeken en zevenhonderd manuscripten gingen in vlammen op.

‘De mensheid zij geprezen lof der vernietiging en vernieling …’

 

 

Reageer