Hondsbrutale Jef Van Damme fractieleider SP.a Brussel onbeschofte gedrag

Hondsbrutale Jef Van Damme fractieleider SP.a Brussel onbeschofte gedrag

Delen op

Hoe de “verbindende” politiek “voor iedereen” van de Brusselse SP.a werkt, hebben we vandaag een klein beetje van kunnen zien. Jef Van Damme, fractieleider van de SP.a in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, is afgelopen vrijdag in de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie zwaar uitgevallen tegen Vlaams Belanger Dominiek Lootens-Stael. Het incident dateert van vrijdag 9 juni 2017.

Tijdens een verhitte discussie over problemen met het onderwijs in Brussel riep hij Lootens-Stael toe: “Zwijg, gij zwarte rakker! Zwijg, gij bruine rakker! Zwijg!”

De VB’er zou Van Damme verschillende keren hebben onderbroken. Van Damme was dat kotsbeu en ging door het lint, terwijl de rest van de aanwezige politici geschrokken, maar ook stoïcijns reageerde op het geroep en getier. Als je daar niet tegen kunt, beste vriend, zoek dan een andere stiel, sneerde Lootens-Stael.

Niet dat Lootens-Stael onze favoriete politicus is maar onbeschofte politici, dat kunnen we missen als de kiespijn. Wij ergeren ons dan ook aan onbeschofte omgangsvormen, zeker door politici maar bovenal in een democratisch debat.

 

 

Lees ook:

 

Reageer